Opleiding in beeld

Ervaringen

Willy Kooijman over Opleiders in beeld

“Opleiders in Beeld verzorgt bij ons een fantastische doorlopend opleidingstraject, waardoor het pedagogisch beleid bij leidsters echt is gaan leven"
Het werken met beelden heeft een enorme impuls gegeven aan de borging van onze pedagogische kwaliteit. Het is goed samenwerken met Opleiders in Beeld, omdat er maatwerk geleverd wordt.   

Willy Kooijman
Directeur van Kinderopvang Frida dida

Conny Bral van Pluk de Dag

"Ik heb veel meer plezier in mijn werk gekregen omdat ik kinderen anders ben gaan zien"

Toen ik aan de cursus begon, was ik nogal sceptisch. Ik dacht bij mezelf: Wat kan ik hiermee? Nu, een half jaar later , ben ik heel blij dat ik deze cursus heb mogen volgen. Ik heb veel meer plezier in mijn werk gekregen omdat ik kinderen anders ben gaan zien. Mijn sterke punt was  'leiding nemen', dit heb ik omgebogen naar 'kinderen de leiding geven'. Dit geeft de kinderen meer ruimte en vrijheid om zich te ontwikkelen. Ik was ook heel erg van structuur bieden, een voorbeeld daarvan dat me is bijgebleven is een kindje dat op een kleed aan het spelen was en er niet af durfde omdat er gezegd was dat hij op de mat moest spelen.Hij wilde dus een goed, lief kind zijn. Nu ben ik erachter gekomen dat ik hem beperkte in zijn ontwikkeling door mijn structuur. Ik ben nu meer bezig met initiatieven te zien en ik kan daardoor het dagprogramma meer aanpassen aan de belevingswereld van de kinderen. Ik wil Maureen en Monique bedanken omdat ik door hun weer plezier heb in wat ik doe! Monique wil ik bedanken voor de gesprekken bij de individuele begeleiding, daar heb ik zowel op werkgebied als privé heel veel van geleerd.
Ga zo door Dames!

Conny Bral
Pedagogisch medewerker Kinderopvang Pluk de Dag in Oosterhout

t